تاریخ انتشار: یکشنبه 12 مرداد 1399 | 11:18 ق.ظ
با هدف حفاظت محوطه و دفع آب‌های سطحی در تخت جمشید: فصل چهارم کاوش های باستان شناسی آب راهه‌های تخت جمشید مرودشت آغاز شد
با هدف حفاظت محوطه و دفع آب‌های سطحی در تخت جمشید: فصل چهارم کاوش های باستان شناسی آب راهه‌های تخت جمشید مرودشت آغاز شد مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید در حالی آغاز شد که اهمیت و ضرورت تکمیل مطالعه و کاوش در این آبراهه‌هابه ویژه با توجه به بارندگی‌های شدید و سیل‌آسای یک ساله اخیر در محوطه، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود به گزارش سلام مرودشت  حمید فدایی  افزود: در […]

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید در حالی آغاز شد که اهمیت و ضرورت تکمیل مطالعه و کاوش در این آبراهه‌هابه ویژه با توجه به بارندگی‌های شدید و سیل‌آسای یک ساله اخیر در محوطه، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود

به گزارش سلام مرودشت  حمید فدایی  افزود: در ادامه دور جدید کاوش آبراهه‌های تخت جمشید که از سال ۱۳۹۰ آغاز و تاکنون سه فصل آن به انجام رسیده است، فصل چهارم کاوش این آبراهه‌ها نیز توسط تیم کارشناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید کلید خورد.

فدایی افزود: فصل چهارم کاوش آبراهه‌ها همانند دوره‌های پیشین، عمدتاً با هدف حفاظت محوطه و دفع آب‌های سطحی انجام می‌شود.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تصریح کرد: اهمیت و ضرورت تکمیل مطالعه و کاوش در آبراهه‌های تخت جمشید به‌ ویژه با توجه به بارندگی‌های شدید و سیل‌آسای یک سال اخیر در محوطه، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
درادامه عضو هیئت علمی دانشگاه هنر شیراز و سرپرست فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید مرودشت همچنین گفت: اهداف کاوش فصل چهارم بخشی از آب‌راه‌های منتهی به دروازه ناتمام و فضای روبه‌روی کاخ ۳۲ ستونی است که با کاوش این بخش، در حدود بیش از دو هزارمتر از فضای شمال خاوری تختگاه به شبکه سراسری آب‌های زیرزمینی پیوند خواهد خورد.
علی اسدی دشواری کار در این بخش را روی هم افتادن بخشی از سنگ‌های پوشش آبراهه‌ها اعلام کرد که نیازمند ایجاد کارگاه‌های کاوش در سطح تختگاه برای برداشتن سنگ‌های مذکور از مسیر داخل آبراهه‌ها به‌منظور باز شدن جریان عبور آب است.
این کارشناس باستان شناسی تاکید کرد: به نظر می‌رسد با توجه به شواهد و تجربه کاوش‌های فصل سوم آبراهه‌ها در محل مورد بحث یافته‌های باستان‌شناسی قابل توجهی نیز حاصل شود، از جمله برخی شواهد اسکلت‌های انسانی در داخل آب‌ها که بازگو کننده بخشی از حوادثی است که از دوره هخامنشیان و گمانه‌زنی‌های اولیه در ارتباط با اسکلت‌های انسانی شناخته شده در محل مذکور، بیانگر ادوار پس از حیات تخت جمشید و عمدتاً مربوط به دوره اسلامی است.
اسدی افزود: با این حال ممکن است بعضی از پیکرهای یافته شده نیز مرتبط با زمان حمله اسکندر و تصرف تختگاه و درگیری‌هایی باشد که احتمالاً منجر به کشته شدن برخی از افراد شده است. /روابط عمومی میراث جهانی تخت جمشید

آخرين اخبار
پر بحث ترين
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
تابناك وب
محل كد آمار